Door de ervaring in de afgelopen jaren opgebouwd weten wij dat het vaak niet volstaat om alleen wat nieuwe inkt in een inkjet cartridge te spuiten. Door steeds de ontwikkelingen in de branche op de voet te blijven volgen en te investeren in nieuwe apparatuur kunnen wij een constante,  zeer goede kwaliteit blijven leveren. Zo bent u verzekerd van kwalitatief goede cartridges tegen een scherpe prijs.

Er zijn twee soorten inktpatronen:

  • Type 1 met inkttanks

Inkttanks zijn patronen gevuld met inkt, die aan de (vaste) printkop in de printer gekoppeld worden.

  • Type 2 patronen met printkop

Inktpatronen waar de printkop op vastzit. Dit houdt in dat de afdruk daadwerkelijk van de patroon zelf komt. Elke keer wanneer men de patroon vervangt, wordt daarmee ook de printkop vervangen waardoor men elke keer een “als nieuwe” kwaliteit krijgt.

Voor de gemiddelde gebruiker is het 2e type, waarbij dus de printkop en het inktpatroon een geheel vormen, te prefereren. Wanneer namelijk een dergelijk inktpatroon onherstelbaar is ingedroogd of elektrisch defect, kan dit inktpatroon tegen redelijke kosten worden vervangen. Bij een printer met losse inkttanks zijn de vervangingskosten bij een defecte printkop vaak vergelijkbaar met de kosten van een nieuwe printer.

De meeste inkjet inktpatronen kunnen door ons worden hervuld. In sommige gevallen is een “eigen merk” cartridge een betere keuze. Dit is met name het geval als het inktvolume van het origineel beduidend kleiner is dan van de compatible cartridge.

Een voorbeeld van een type 1 printer.

cartridge

Canon Pixma MG-5750
(voorbeeld type 2)

Canon-PIXMA-MG5750-inktjetprinter